Hulpverlening in Baraolt, Roemenië

Nieuws

28-02-2018 - Voorjaarsreis
Tijdens de voorjaarsreis, die van 24 februari tot 27 februari plaatsvond, hebben we in Baraolt o.a. uitvoerig gesproken met Mária Magdolna Dénes en de burgemeester. We zijn aan het onderzoeken om de huidige keuken van het ziekenhuis te verplaatsten naar een andere ruimte, vooral om de functionaliteit ervan te verbeteren. Er worden de komende tijd verschillen mogelijkheden verder uitgewerkt.

25-10-2017 - Vernieuwen vloer laboratorium ziekenhuis
Enkele oud-bestuursleden zijn in samenwerking met een aantal mensen uit de CGK van Zutphen naar Baraolt afgereisd om in het ziekenhuis de vloeren van het laboratorium te vernieuwen. De conditie hiervan was erg slecht en het vernieuwen ervan was een belangrijk aandachtspunt op de accreditatielijst. De groep mag terugkijken op een goed verblijf en een gewenst resultaat. 

18-05-2017 - Transport naar Baraolt
Een volgeladen vrachtwagen is vandaag vertrokken richting Baraolt. Naast de blikken met voedsel voor het ziekenhuis, was de lading behoorlijk gevarieerd:

- uniformen voor het ziekenhuis
- KNO-stoel voor het ziekenhuis
- 2 wasmachines, 3 drogers en trolleys voor het ziekenhuis
- Heel veel kleding voor het Laura Ház
- Ballen voor de ballenbak voor het Laura Ház
- Fietsen voor het Laura Ház

Kortom, belangrijke spullen voor de patiënten van het ziekenhuis en cliënten van het Laura Ház! Allen die mee hebben geholpen met het transport of een financiële bijdrage hebben gedaan: hartelijk dank!


03-10-2016 - 25-jarig jubileum
We mogen terugkijken op een prachtige jubileumavond. Hier treft u meer informatie. 

04-06-2016 - Baraolt Challenge
De Baraolt Challenge was weer een groot succes! Kijk hier voor een mooie fotoimpressie. 

16-11-2015 - Jaarverslag 2014
Bent u benieuwd naar een overzicht van alle ontwikkelingen en activiteiten binnen onze stichting van het afgelopen jaar? Lees dan ons jaarverslag. Deze kunt u hier downloaden: Jaarverslag Stichting Vision Baraolt 2014

09-11-2015 - Najaarsreis
De jaarlijkse najaarsreis ligt weer achter ons. Met een deel van het bestuur hebben we weer een bezoek aan Baraolt gebracht. We mogen terugkijken op een mooie periode met de aflevering van de bus aan het Laura Ház en de installatie van het IT systeem in het ziekenhuis, maar er blijft genoeg te doen. We hebben o.a. gesproken met de ziekenhuisdirectie, het bestuur van het Laura Ház en we zijn in gesprek gegaan met twee burgemeesters die betrokken zijn bij het Laura Ház. Er staat ons weer genoeg te doen, vooral omtrent de accreditatielijst van het ziekenhuis. We houden u via de website en Facebook op de hoogte!

30-10-2015 - Installatie nieuw IT systeem voor ziekenhuis Baraolt
De afgelopen week is een team van drie mensen naar Baraolt geweest om het complete IT systeem in het ziekenhuis van Baraolt te vernieuwen. 22 computers met beeldschermen, nieuwe software en een nieuwe server zijn naar Baraolt vervoerd en daar op vakkundige wijze door mensen van het bestuur en met technische hulp van buitenaf geïnstalleerd. Dit was een heel belangrijk punt op de accreditatielijst voor het ziekenhuis, waarmee de goedkeuring hiervan weer een belangrijke stap dichterbij is gekomen. Het systeem draait inmiddels vlekkeloos en alle medewerkers van het ziekenhuis zijn zeer blij met deze vernieuwing! 

26-10-2015 - Nieuwe bus voor het Laura Ház
Na het organiseren van de Baraolt Run en de Baraolt Challenge en het ontvangen van een aantal mooie giften, hebben we een nieuwe bus voor het Laura Ház kunnen kopen. Dit was hard nodig aangezien de huidige bus echt aan vervanging toe was. Onlangs is een deel van het bestuur met de bus vertrokken vanuit Goes om de bus persoonlijk aan het Laura Ház te kunnen overhandigen. De bus is in Baraolt met veel blijdschap in ontvangst genomen! Bekijk onze Facebook-pagina voor de foto's hier

08-06-2015 - Baraolt Challenge
We mogen terugkijken op een zeer geslaagde 2e editie van de Baraolt Challenge. Er is maar liefst 5.000 euro opgehaald! Een fantastisch resultaat waar we alle betrokkenen hartelijk voor danken. Kijk hier voor een sfeerimpressie. 

19-05-2015 - Nieuwsbrief voorjaar 2015
Er is weer een nieuwsbrief uit! Dit keer met o.a. met een persoonlijk verslag van ons voorjaarsbezoek aan Baraolt, een verslag van het bezoek door de dames van het Laura Ház aan Nederland en overzicht van belangrijke sponsorprojecten omtrent onze stichting. Lees de nieuwsbrief hier

07-03-2015 - Baraolt Run
Afgelopen 7 maart vond de eerste editie van de Baraolt Run plaats. Door alle inschrijvingen, sponsorgelden en giften hebben we het mooie bedrag van 1.100 euro opgehaald. Dit geld komt ten goede aan de aanschaf van een nieuwe bus voor het transport van de kinderen uit het Laura Ház. Aan alle deelnemers en betrokken hartelijk dank! Volgend jaar gaan we er een nog groter succes van maken! Kijk hier voor een sfeerimpressie. 

Wilt u op de hoogte blijven van het werk in Baraolt? Meldt u zich dan nu aan als donateur. Wij houden u dan op de hoogte met onze nieuwsbrief. Voor meer informatie kunt u ons ook e-mailen op het e-mailadres info@baraolt.nl.

E-mail: info@baraolt.nl
Rekeningnummer: 
IBAN NL87 INGB 0001687806